BOEK

HAD IK MAAR NAAR MIJN VROUW GELUISTERD

Een ondernemer in moeilijkheden houdt graag z’n mond. Faillissementen zijn duidelijk nog taboe. Het is mijn persoonlijke missie “failures, fuckups en faillissementen” uit de taboe sfeer te halen en dat dit beschouwd wordt als leermomenten voor succes. Van fouten kan je vaak meer leren dan van succes. Mogelijk kan ik ook een bijdrage leveren om de wettelijke bepalingen aan te passen in het kader van overnames en faillissementen. Ik heb een aantal problemen ondervonden waarvan ik met de beste wil van de wereld niet begrijp waarom de crediteuren niet meer beschermd worden. Met name de gewone crediteuren trekken aan het kortste eind en de curator is de winnaar: he (or she) takes it all.

HET VERHAAL VAN DE ONDERNEMER VOOR DE ONDERNEMER
Op 6 november 2018 heb ik als ondernemer zelf mijn faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam. Ik zag geen mogelijkheden meer mijn maatpakken zaak, The TailorMates, op de Zuidas die ik bijna 5 jaar geleden had opgezet voor te zetten. Ik was door een complex van factoren, ook privé, in ernstige liquiditeitsproblemen gekomen. In 1 dag is daardoor meer dan € 250.000,- verbrand en stond ik op straat met € 0 inkomen. Ik omschrijf in dit boek de opkomst en ondergang van mijn onderneming, de oorzaken van het faillissement en alle in’s en outs rondom het faillissement. Mijn bevriende collega waarmee ik vrijwel rond was om mijn zaak over te nemen nog voor het faillissement heeft mij genaaid, maar ook de curator heeft hij genaaid. Van fouten leer je meer dan van successen. Daarom is dit boek uitermate geschikt voor ondernemers die succes willen hebben, maar ook voor de ondernemers die in financiële problemen dreigen te komen. Het boek zit vol met handige praktische tips en geeft ook feilloos aan in wat voor positie een ondernemer zit zakelijk, maar ook privé en wat zijn overwegingen zijn om bepaalde beslissingen te nemen. Een post op Linkedin met meer dan 68.000 views heeft mij tot het schrijven van dit boek gestimuleerd en mijn kennis en ervaring te delen. Moedig en respect zijn de woorden van mijn volgers geweest. Ik hoop dat je er veel van leert. Ik in ieder geval wel.

Reserveer mijn boek nu alvast op:

bol.com via onderstaande link (klik op achteraf betalen). Ook kan je via deze link de eerste reviews lezen op basis van het manuscript.